Κόσμος

Δημοψήφισμα Ιταλία: Ψήφισε ο Ρέντσι – Μεγάλη συμμετοχή! [pics]

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το 50% των τμημάτων, η προσέλευση των ψηφοφόρων για το συνταγματικό δημοψήφισμα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας, διαμορφώνεται στο 19,6%.

Ποσοστό το οποίο και θεωρείται σχετικά υψηλό, αποτέλεσμα και της έκκλησης των αρχηγών όλων των κομμάτων για μαζική συμμετοχή των πολιτών. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 11 το βράδυ τοπική ώρα (σ.σ. τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο του Ποντασσιέβε, μικρού δήμου από την Φλωρεντία, μαζί με την σύζυγό του Ανιέζε.

Οι Ιταλοί ψηφίζουν σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 23:00 τοπική ώρα (από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) για το συνταγματικό δημοψήφισμα. Καλούνται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους σχεδόν σαράντα επτά εκατομμύρια πολίτες σε οκτώ χιλιάδες δήμους της χώρας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι ούτως ή άλλως έγκυρο, έστω κι αν προσέλθει στις κάλπες ποσοστό χαμηλότερο από το 50% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, αφού η μεταρρύθμιση έχει ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τη στιγμή που ψηφίζει

Εικόνες από Ιταλούς πολίτες στην κάλπη

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ