Κόσμος

Δημοσκόπηση – μαχαιριά για τη Μέρκελ! Το 47% θέλει να φύγει

Οι μισοί Γερμανοί φαίνεται ότι… βαρέθηκαν την Άνγκελα Μέρκελ. Και γι’ αυτό θα προτιμούσαν να μην την ξαναδούν καγκελάριο!

Εν μέσω πολιτικής κρίσης και αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, η Μέρκελ έχει ακόμη έναν πονοκέφαλο: η αποδοχή της από την κοινή γνώμη όλο και κατρακυλάει. Και το δείχνει ξεκάθαρα μια νέα δημοσκόπηση.

Σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς πολίτες, το 47%, θέλει την απομάκρυνση της Μέρκελ πριν το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου (σ.σ. λήγει το 2021). Αν φυσικά ξαναγίνει καγκελάριος. Και μόνο το 36% θέλει να παραμείνει πέραν της περιόδου αυτής στην καγκελαρία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «YouGov» η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Πέφτει, πέφτει η δημοτικότητα της Μέρκελ

Λίγο μετά τις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου, στα τέλη Οκτωβρίου, η δημοτικότητα της Μέρκελ ήταν ακόμα ψηλά. Τότε, μόνο το 37% είχε ταχθεί υπέρ της πρόωρης αποχώρησης της, ενώ το 44% είχε ταχθεί υπέρ της περαιτέρω παραμονής της στην καγκελαρία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών για σχηματισμό κυβέρνησης.

Εάν δεν προκύψει νέος μεγάλος συνασπισμός, τότε οι εναλλακτικές είναι:

– κυβέρνηση μειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών με την ανοχή των Σοσιαλδημοκρατών
– νέες εκλογές ή
– επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων.

Η τελευταία περίπτωση όμως είναι δυνατή μόνον υπό τον όρο τον οποίο έθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, δηλαδή την αποχώρηση της Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου