Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Διώρυγα Σουέζ: Καθηλωμένο το γιγαντιαίο πλοίο που σταμάτησε τη ναυσιπλοΐα στα στενά (pics, vid)

Διώρυγα Σουέζ: Καθηλωμένο το γιγαντιαίο πλοίο που σταμάτησε τη ναυσιπλοΐα στα στενά (pics, vid)
Reuters

Ακινητοποιημένο στη Διώρυγα Σουέζ στην Αίγυπτο παραμένει το πλοίο «Ever Given». Νωρίτερα την Τετάρτη (24.03.2021) το Reuters μετέδωσε ανακριβή πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, το τεράστιο πλοίο είχε εν μέρει αποκολληθεί και ότι η ναυσιπλοΐα στην Διώρυγα επρόκειτο να αποκατασταθεί.

Το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στη Διώρυγα Σουέζ και οι επιχειρήσεις για την αποκόλλησή του συνεχίζονται, σύμφωνα με την ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ανακριβή πληροφορία, επίσης, προερχόμενη από το GAC, σύμφωνα με την οποία το πλοίο είχε εν μέρει αποκολληθεί και ότι η ναυσιπλοΐα στη μεγαλύτερη διώρυγα του κόσμου επρόκειτο να αποκατασταθεί.

Click4more: Διώρυγα του Σουέζ: Γιγαντιαίο πλοίο προσάραξε και την έκλεισε! 

Ρυμουλκά και μονάδες διάσωσης της Αιγυπτιακής Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ επιχειρούν από το πρωί της Τετάρτης (24.03.2021) για την αποκόλληση του «Ever Given», ενός γιγάντιου πλοίου μήκους 400 μέτρων και 220.000 τόνων.

Το πλοίο έπλεε με προορισμό το Ρότερνταμ, προερχόμενο από την Ασία και προσάραξε χτυπημένο από ριπή αέρα μόλις πέρασε την νότια είσοδο της διώρυγας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vesselfinder.

Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, το συμβάν οφείλεται σε αμμοθύελλα, με ανέμους 40 κόμβων, ένα φαινόμενο συνηθισμένο αυτήν την περίοδο του έτους στην Αίγυπτο, που προκάλεσε πρόβλημα ορατότητας.

Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, 30 πλοία είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στη βόρεια είσοδο της Διώρυγας και 3 στη νότια.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις