Κόσμος

Διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων σε 20χρονη που χτυπήθηκε από τον κορονοϊό

Μια 20χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων στο Σικάγο, καθώς καταστράφηκαν “ανεπανόρθωτα” από τον κορονοϊό.

«Η μεταμόσχευση πνευμόνων ήταν η μοναδική ευκαιρία της να επιβιώσει», δήλωσε η Έινκιτ Μπάρατ, η επικεφαλής της μονάδας θωρακοχειρουργικής στο νοσοκομείο Northwestern του Σικάγο, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Πρόκειται προφανώς για την πρώτη μεταμόσχευση αυτού του είδους στις ΗΠΑ, όχι όμως στον κόσμο, καθώς Κινέζοι γιατροί έκαναν διπλή μεταμόσχευση τον Μάρτιο.

Η 20χρονη δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα υγείας όμως νόσησε βαριά από το νέο κορονοϊό, σε βαθμό που χρειάστηκε να νοσηλευτεί 6 εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Για πολλές ημέρες, υπήρξε η πιο βαριά ασθενής στη μονάδα εντατικής θεραπείας Covid και πιθανόν σε ολόκληρο το νοσοκομείο», εξηγεί η Μπεθ Μάλσιν, πνευμονολόγος στο Northwestern.

Ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουν για να γίνει η μεταμόσχευση, προκειμένου η ασθενής να βγει αρνητική στον κορονοϊό.

«Πώς μια γυναίκα με καλή υγεία, ηλικίας περίπου 20 ετών, έφθασε σε αυτήν την κατάσταση; Έχουμε ακόμη να μάθουμε τόσα πολλά για την Covid-19», συμπλήρωσε ο πνευμονολόγος Ρέιντ Τόμικ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ