Κόσμος

“Διπλωματικό επεισόδιο” μετά τον ακρωτηριασμό του χεριού μιας οικιακής βοηθού

Η Ινδία διαμαρτυρήθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας αφού ο Σαουδάραβας εργοδότης μιας Ινδής οικιακής βοηθού της ακρωτηρίασε το χέρι επειδή διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας της, ανακοίνωσαν σήμερα οι ινδικές αρχές.

Η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ κατήγγειλε τη «βίαιη» επίθεση που δέχθηκε το θύμα, η Καστούρι Μουνιραθινάμ, 55 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Ριάντ.
Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την εσπευσμένη αναχώρηση από το Νέο Δελχί ενός Σαουδάραβα διπλωμάτη που κατηγορούνταν για κλοπή.

«Ακρωτηριασμός του χεριού μιας Ινδής: είμαστε ιδιαίτερα ταραγμένοι από τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν σε αυτή την Ινδή στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε η Σουάρατζ στον λογαριασμό της στο Twitter. «Είναι απαράδεκτο, το εξηγήσαμε στις σαουδαραβικές αρχές», πρόσθεσε.

Η Μουνιραθινάμ υπέστη μια σειρά κακοποιήσεων και ταπεινώσεων τους τελευταίους τρεις μήνες που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οικογένειά της.
«Όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τα βασανιστήρια και τις παρενοχλήσεις, η γυναίκα στην οποία εργαζόταν της έκοψε το χέρι», δήλωσε η αδελφή του θύματος.
Πολλά ινδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από τη γυναίκα στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. Την ίδια ώρα Ινδοί διπλωμάτες προσπαθούν να οργανώσουν τον επαναπατρισμό της.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Τραμπ κατά Πούτιν: Θα μειώσω την προθεσμία των 50 ημερών – Στον προθάλαμο δευτερογενείς δασμοί 100% στους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας
«Είμαι απογοητευμένος από τον Πρόεδρο Πούτιν. Επομένως, θα πρέπει να εξετάσουμε και θα μειώσω αυτές τις 50 ημέρες που του έδωσα σε μικρότερο αριθμό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Η Τουρκία στις φλόγες: Μαίνονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές – Εκκενώσεις, νεκροί και σκηνές αποκάλυψης
Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου, τρεις άνθρωποι πέθαναν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη υδροφόρα - Πάνω από 3.000 πυρκαγιές από την αρχή του καλοκαιριού λόγω καύσωνα και ξηρασίας
Στις φλόγες η Τουρκία