Κόσμος

Δολοφονία δημοσιογράφου των Panama Papers: Δίνεται αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ

Η κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα (21.10.2017) ότι προσφέρει αμοιβή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των υπεύθυνων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

«Πρόκειται για υπόθεση εξαιρετικής σημασίας που απαιτεί μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μάλτας.

Ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι θα προσφέρει «σημαντική» αμοιβή σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το έγκλημα, αλλά δεν είχε διευκρινίσει το ύψος του ποσού.

δημοσιογράφος Panama Papers δημοσιογράφος Panama Papers

Η Καρουάνα Γκαλιζία , η οποία επέκρινε μέσα από το blog της πολιτικούς από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, περιλαμβανομένου του Τζόζεφ Μουσκάτ, για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς, σκοτώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν βόμβα ανατίναξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Δεν εγκρίνει η οικογένεια της

Την Πέμπτη, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε τα σχέδια της κυβέρνησης περί προσφοράς αμοιβής , αλλά αρνήθηκε να τα εγκρίνει.

«Δεν ενδιαφερόμαστε για δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή», δήλωσαν οι τρεις γιοί της Καρουάνα Γκαλιζία Μάθιου, Αντριου και Πολ. «Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.

δημοσιογράφος Panama Papers δημοσιογράφος Panama Papers

Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη – η απόδοση πολιτικών ευθυνών, η ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία – αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», έγραψαν.

Τα τρία παιδιά ζήτησαν επίσης την παραίτηση του Τζόζεφ Μουσκάτ, αλλά πριν από αυτήν την αντικατάσταση του Επιτρόπου της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίοι δεν ενήργησαν για τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς που είχε καταγγείλει η μητέρα τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα
Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει για υβριδικό πόλεμο την Κύπρο πριν μήνες - «Δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσουν νέα βίντεο»
Όπως ανέφερε, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το βίντεο αποτελεί προϊόν κακόβουλης επεξεργασίας, με συνδυασμό πραγματικών πλάνων και αλλοιωμένου ήχου και εικόνας
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης 14
Μυστήριο με πτήση του «Αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από τις ΗΠΑ: Ανησυχία και σενάρια σε μια περίοδο παγκόσμιας έντασης
Το Boeing E-4B Nightwatch είναι ένα πλήρες κέντρο διοίκησης σχεδιασμένο για να προστατεύει τις ΗΠΑ από μια καταστροφική επίθεση και μπορεί ακόμη και να αντέξει τις επιπτώσεις μιας πυρηνικής έκρηξης
Το «αεροπλάνο της Αποκάλυψης»