Κόσμος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μαραθώνιο της Βοστόνης – Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα

Σε κλίμα συγκίνησης άρχισε ο 118ος Μαραθώνιος της Βοστόνης, καθώς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της περσινής αιματοβαμμένης διοργάνωσης που σημαδεύτηκε από τις δυο βομβιστικές επιθέσεις.  

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον αγώνα συμμετέχουν περίπου 36.000 δρομείς, δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του ετήσιου Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης χρονολογείται από το 1897 και είναι ο παλαιότερος Μαραθώνιος από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896.

Το κανονικό όριο συμμετεχόντων είναι 27.000, ωστόσο, αυξήθηκε εκτάκτως για το 2014, καθώς στον αγώνα λαμβάνουν τραυματίες των επιθέσεων, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, καθώς και περίπου 5.000 δρομείς που έτρεχαν το 2013, αλλά δεν είχαν τερματίσει τη στιγμή των επιθέσεων.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με τις Αρχές να έχουν απαγορεύσει τη χρήση σακιδίων πλάτης, σάκων και “φαρδιών” ρούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ” – Τιμούν τα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστόνης (ΦΩΤΟ)

Ένας χρόνος από το λουτρό αίματος στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Η Ελλάδα θα προσφέρει τα στεφάνια των νικητών στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Ερωτεύτηκαν μέσα στην τραγωδία του Μαραθωνίου της Βοστόνης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ απειλεί ξανά με «πολύ δυνατά πλήγματα» στο Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και, κάποια στιγμή θα πουν "δεν μπορούμε άλλο"», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ - Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ