Κόσμος

Δράμα στην Ινδονησία: 59 βρέφη νεκρά από πείνα και ιλαρά

Τουλάχιστον 59 βρέφη έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ιλαρά τους τελευταίους μήνες στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στην Παπούα, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας. Το δράμα των κατοίκων στην απομονωμένη περιοχή Ασμάτ.

Τα σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση στην Παπούα, περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ινδονησίας, όπου βρέφη πεθαίνουν από την πείνα και την ιλαρά έδωσε εκπρόσωπος του στρατού.

“Μας έδωσαν τις πληροφορίες αυτές τοπικοί υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας της Ασμάτ, που είναι μια απομονωμένη περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν γιατροί και υπάρχει πρόσβαση μόνον με αεροπλάνο και ελικόπτερο ή με πλοίο”, δήλωσε ο Μουχαμάντ Αΐντι.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο υποσιτισμός προκλήθηκε από έλλειψη τροφίμων ή επειδή δεν καταναλώνονταν οι σωστές τροφές εξαιτίας της άγνοιας των γονέων”, πρόσθεσε.

Ο στρατός ανέπτυξε ιατρικές ομάδες και προσωπικό για να προμηθεύσει τα χωριά της περιοχής με φάρμακα, εμβόλια, ιατρικό εξοπλισμό και θρεπτικές τροφές, πρόσθεσε.

Περίπου 129.000 άνθρωποι ζουν στην Ασμάτ “η οποία δεν συνδέεται με άλλες περιοχές της Παπούα λόγω έλλειψης υποδομών”, σημείωσε επίσης ο Αΐντι.

Λίγο μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2014, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε να υπάρξει μια ανάπτυξη των υποδομών σε αυτήν την επαρχία της Ινδονησίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Παπούα – Νέα Γουινέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες