Κόσμος

Δύο νεκροί στο Κίεβο μετά από πυραυλικό χτύπημα της Ρωσίας – Ουκρανικά drones έπληξαν τη Μόσχα

Κίεβο και Μόσχα έγιναν στόχος εκατέρωθεν επιθέσεων

Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις στην Ουκρανία καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης (7.5.2025) εξαπέλυσε νέα πυραυλική επίθεση κατά του Κιέβου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν στο Κίεβο σε επιθέσεις με ρωσικά drones, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο.

Συντρίμμια από drone έπεσαν σε πενταώροφο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Σεβτσενκίφσκι, στο δυτικό Κίεβο, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, επεσήμανε ο Κλίτσκο στο Telegram.

«Η επίθεση των εχθρικών drones εναντίον της πόλης συνεχίζεται. Παραμείνετε στα καταφύγια», τόνισε.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι τρεις έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και οι υπόλοιποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου, σημείωσε ο Κλίτσκο.

Άλλα συντρίμμια από drone προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο στη συνοικία Ντνιπρόφσκι, ενώ άλλα έπεσαν σε άδειους χώρους χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Η πόλη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, έγινε επίσης στόχος 13 ρωσικών drones στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Εξάλλου επιθέσεις ουκρανικών drones εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας οδήγησαν τις αρχές να αναστείλουν δύο φορές τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο, επεσήμανε στο Telegram ο Αρτέμ Κορενιάκο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας Rossaviatsia.

Σήμερα τα ξημερώματα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε σε δύο ξεχωριστές αναρτήσεις του ότι εννέα drones καταρρίφθηκαν την ώρα που κατευθύνονταν προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η Ουκρανία επιτέθηκε με drones εναντίον της Μόσχας σήμερα για τρίτη συνεχή νύκτα, την ώρα που περίπου 30 ξένοι ηγέτες – ανάμεσά τους ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ – αναμένονται στη ρωσική πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα μεγάλη στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με την ευκαιρία των εορτασμών αυτών ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία, από τις 8 ως τις 10 Μαΐου, στον πόλεμο με την Ουκρανία, αν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την ανακοίνωση ανώφελη και αντιπρότεινε εκεχειρία τουλάχιστον 30 ημερών.

Χθες η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones εναντίον της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία των αεροδρομίων της Μόσχας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, όπως του Νίζνι Νόβγκοροντ, της Σαμάρα, της Σαράτοφ και του Βόλγκογκραντ.

Το αεροδρόμιο της Καζάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί σήμερα, σύμφωνα με τον Κορενιάκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1