Κόσμος

Δυστύχημα με φουσκωτό «κάστρο» στην Αυστραλία: Πέθανε και 5ο παιδί

Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα τραυματίσθηκαν σοβαρά σήμερα στην Αυστραλία, όταν το φουσκωτό κάστρο, μέσα στο οποίο έπαιζαν, παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια γιορτής για το τέλος του τριμήνου σε Δημοτικό σχολείο του Ντέβονπορτ, στο νησί της Τασμανίας (νότια Αυστραλία).

Τα παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία, έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Τέσσερα απ’ αυτά, ηλικίας περίπου 10 ως 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένα πέμπτο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά διασκέδαζαν στο ύπαιθρο με τις οικογένειές τους και αυτό μετατράπηκε σ’ αυτή τη φρικτή τραγωδία, αυτή την περίοδο της χρονιάς, σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν αστυνομικούς να έχουν καταρρεύσει και να περιγράφουν «πολύ δύσκολες και οδυνηρές σκηνές».

Δείτε βίντεο:

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια για σήμερα καθώς ξεκινάει το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου στην περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Τασμανίας.

Για το δυστύχημα διεξάγει έρευνα η αστυνομία της Τασμανίας.

australia school accident

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι