Κόσμος

Δυτικός τρομοκράτης μιλά για τον Μπιν Λάντεν!

Πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση του από το κολαστήριο του Γκουαντανάμο, ο Ντέιβιντ Χικς μίλησε για τα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των ΗΠΑ στις 11 Σεπτέμβρη του 2001.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα χτυπήματα προκάλεσαν τον αποτροπιασμό του, τα παρακολούθησε από την πόλη Quetta του Πακιστάν, όπου βρισκόταν την εποχή εκείνη και δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

«Η καταστροφή που προκλήθηκε και ανάγκασε ανθρώπους να πηδούν από τους ουρανοξύστες για να σωθούν, ήταν φοβερή» πρόσθεσε ο Χικς.

Παρά την εντύπωση που αποκόμισε από τα χτυπήματα, αποφάσισε να επιστρέψει στο Αφγανιστάν στο οποίο μετά από τρεις μήνες επιτέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που κράτησε μία ώρα, ο Χικς αναφέρθηκε εκτεταμένα στις εμπειρίες του στα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, όπου είδε αρκετές φορές από κοντά τον ίδιο τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η εντύπωση που του προκάλεσε ήταν ότι επρόκειτο για ένα «ήρεμο άνθρωπο» που σε καμιά περίπτωση δεν σου έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να ήταν ο αρχιτέκτονας των φοβερών αυτών επιθέσεων που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης παρακολούθησε αρκετά προπαγανδιστικά βίντεο που έδειχναν αγριότητες των δυτικών εις βάρος των Μουσουλμάνων, αλλά όλα αυτά δεν τον εντυπωσίασαν καθόλου.

Μετά τη σύλληψή του από τους Αμερικανούς τον Δεκέμβριο του 2001 στο Αφγανιστάν, ο Χικς στάλθηκε στις φυλακές του Γκουαντανάμο, όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες, μέχρι που στάλθηκε στην Αυστραλία όταν παραδέχτηκε το εις βάρος του κατηγορητήριο ότι υποστήριζε την τρομοκρατία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 5