Κόσμος

ΕΕ: Οι χώρες καταγωγής που θεωρούνται «ασφαλείς» για τον περιορισμό χορήγησης ασύλου

Ο λόγος είναι πως στις εν λόγω χώρες οι πολίτες δεν έχουν a priori το προφίλ του πρόσφυγα

Κατάλογο με 7 χώρες καταγωγής που θεωρούνται «ασφαλείς» ως προς τον περιορισμό της δυνατότητας χορήγησης ασύλου στους υπηκόους τους εξέδωσε η Κομισιόν.

Στον κατάλογο της Κομισιόν για τον περιορισμό της δυνατότητας χορήγησης ασύλου περιλαμβάνονται το Κόσοβο, το Μπαγκλαντές, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Μαρόκο, η Τυνησία.

Η Κομισιόν έχει στόχο να επιταχύνει την διαδικασία διαχείρισης των αιτήσεων ασύλου από πολίτες των χωρών αυτών που μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λόγος είναι πως στις εν λόγω χώρες οι πολίτες τους δεν έχουν a priori το προφίλ του πρόσφυγα, όμως για να ισχύσει αυτή η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η πρόταση αυτή έρχεται από την Ιταλία σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεταναστετικές ροές.

Κατάλαγος ασφαλών χωρών καταγωγής είχε παρουσιαστεί και το 2015, ωστόσο τέθηκε γρήγορα στην άκρη λόγω διαφωνιών επειδή δεν είχε συμπεριληφθεί και η Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
2
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
1