Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έφεση κατά της καταδίκης του σε ισόβια άσκησε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

Κάρατζιτς

Το Δικαστήριο είχε επιβάλει στον Κάρατζιτς την ποινή θεωρώντας πως επέδειξε συστηματική σκληρότητα στα εγκλήματά του.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς άσκησε σήμερα έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου του ΟΗΕ να αυξήσει σε ισόβια την αρχική ποινή κάθειρξης 40 ετών που του είχε επιβληθεί για εγκλήματα που διέπραξε στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95).

«Ο πρόεδρος Ράντοβαν Κάρατζιτς ασκεί έφεση στην καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη που ανακοινώθηκε σε βάρος του» στις 20 Μαρτίου, δηλώνει ο συνήγορός του Πίτερ Ρόμπινσον σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από τον Μηχανισμό Διεθνών Ποινικών Δικαστηρίων (MICT).

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο είχε αποφανθεί πως η πρωτόδικη απόφαση για κάθειρξη 40 ετών στον Κάραζιτς ήταν υπερβολικά επιεικής, μετατρέποντάς την σε ισόβια.

Ο Κάρατζιτς άκουγε σχεδόν ατάραχος τον προεδρεύοντα δικαστή Βαγν Τζοέσεν να ανακοινώνει την καταδικαστική απόφαση, πράγμα που σημαίνει ότι ο 73χρονος θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το σκεπτικό της επιβολής της ισόβιας κάθειρξης αναφέρει ότι ο Κάρατζιτς επέδειξε συστηματική σκληρότητα στα μαζικής κλίμακας εγκλήματά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις