Κόσμος

Ειδικά μέτρα στα σχολεία για τον κίνδυνο απαγωγής παιδιών

Το υπουργείο Παιδείας μετά το περιστατικό της απαγωγής των δυο παιδιών στη Λάρνακα παίρνει μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα, τα οποία αποφάσισε να λάβει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου υπό τον φόβο απαγωγής παιδιών περιλαμβάνουν: ψηλές περιφράξεις στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τοποθέτηση θυροτηλεφώνων στις εισόδους όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, προκειμένου να γίνεται έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην κάθε σχολική μονάδα.
Επίσης, θα τοποθετηθούν φύλακες στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από τις 7 έως και τις 8 το πρωί, για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών, πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι.
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας θα διεξάγει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι έτοιμοι να ενδυναμώσουν τα παιδιά και να τα βάλουν στη διαδικασία να είναι υποψιασμένα σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωπα με περιστατικά ανάλογα της πρόσφατης απαγωγής των δύο μαθητών.
Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοση κάρτας για τους κηδεμόνες των μαθητών, την οποία θα επιδεικνύουν σε περίπτωση που θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να παραλάβουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν – Μετακίνησαν βομβαρδιστικά στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό
Τα 4 αεροσκάφη B-52H Stratofortress μεταφέρουν περίπου 32 τόνους όπλων, μεγάλης ακτίνας δράσης και έφτασαν στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Σκαρσία γύρω στα μέσα Μαΐου
Αεροσκάφος 31
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 6