Κόσμος

Εικόνα σοκ από το Παλέρμο: 700 νεκροί άταφοι – Γέμισαν το νεκροταφεία

Για ακόμα μια φορά οι εικόνες από την Ιταλία την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού συγκλονίζουν. Το Παλέρμο δεν μπορεί ούτε να θάψει τους νεκρούς του με τα φέρετρα να στοιβάζονται σε έναν ειδικό χώρο.

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 700 φέρετρα με νεκρούς από κορονοϊό είναι στοιβαγμένα σε ειδικό χώρο στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η αιτία; Τα νεκροταφεία της περιοχής έχουν γεμίσει και το μοναδικό κρεματόριο που υπήρχε έχει χαλάσει αφού είναι πολύ παλιό. 

Γροθιά στο στομάχι είναι η εικόνα που έρχεται από την περιοχή. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς και οι δικοί τους δεν μπορούν ούτε να τους θάψουν ούτε να τους αποτεφρώσουν.

Η κατάσταση είναι άσχημη εδώ και μήνες αφού το κρεματόριο δεν σταμάτησε να λειτουργεί πρόσφατα. Επίσης πολλές οικογένειες δεν έχουν χρήματα έτσι ώστε να τους θάψουν σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Τον περασμένο Ιούλιο η κατάσταση ήταν επίσης άσχημη με 400 νεκρούς να είναι άταφοι στο Παλέρμο και αν δεν βρεθεί λύση οι αρχές εκτιμούν ότι οι άταφοι νεκροί τον Ιούνιο θα ξεπεράσουν τους 2.000!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1