Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν είναι τρελός» λέει ο Ποροσένκο με καλάσνικοφ στα χέρια

Εισβολή στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν είναι τρελός» λέει ο Ποροσένκο με καλάσνικοφ στα χέρια

«Είναι απλά τρελός. Είναι τόσο κακός, ήρθε για να σκοτώσει Ουκρανούς», δήλωσε με έμφαση στην κάμερα του CNN για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κρατώντας καλάσνικοφ στα χέρια του, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Με το καλάσνικοφ στα χέρια του, ο Πέτρο Ποροσένκο, μαζί με Ουκρανούς στρατιώτες, μίλησε στο CNN και διαμήνυσε ότι οι «πολίτες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ουκρανία» ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κήρυξε τον πόλεμο μόνο στην Ουκρανία. Ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Ποροσένκο ζήτησε τη βοήθεια της Δύσης, καλώντας τους Ευρωπαίους να συμπεριλάβουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διατραπεζικό SWIFT στις κυρώσεις τους ενώ ζήτησε και τον αποκλεισμό ρωσικών αεροπλάνων και πλοίων από τα ευρωπαϊκά και νατοϊκά λιμάνια.

«Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι είστε μαζί μας», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την παροχή όπλων.

https://twitter.com/sashkof2/status/1497203908921417731

«Ο Πούτιν δεν θα καταλάβει ποτέ την Ουκρανία. Ανεξάρτητα από το πόσους στρατιώτες σκοτώνει, πόσους πυραύλους έχει, πόσα πυρηνικά όπλα έχει, εμείς οι Ουκρανοί είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι με μεγάλο ευρωπαϊκό μέλλον», είπε στο CNN ο Ποροσένκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις