Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εκκενώνεται ο Πύργος του Άιφελ: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Εκκενώνεται ο Πύργος του Άιφελ: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
Reuters

Τεράστια κινητοποίηση στον Πύργο του Άιφελ ύστερα από πληροφορίες της παρισινής αστυνομίας για βόμβα λίγα λεπτά μετά τη 1:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας της Τετάρτης (23.09.2020).

Όπως μεταδίδουν γαλλικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ, όπως η Daily Mail Online, ο Άιφελ εκκενώνεται για λόγους ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αστυνομία ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι έχει αφήσει εκρηκτικά στον Πύργο.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το πλέον εμβληματικό κτίριο του Παρισιού έχει αποκλειστεί, ενώ ομάδες πυροτεχνουργών ελέγχουν εξονυχιστικά τους χώρους του Πύργου του Άιφελ.

Δρόμοι που οδηγούν στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται ο Άιφελ, έχουν κλείσει, ενώ αστυνομικοί συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή.

 

Εκπρόσωπος του Πύργου στην Daily Mail: “Ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστός προς το παρόν μέχρι νεωτέρας, λόγω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος, σύμφωνα με το οποίο έχει τοποθετηθεί βόμβα. Υπήρξε εκκένωση…”.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αυτοκίνητα της αστυνομίας στους πρόποδες του Πύργου, με μια επιγραφή που αναφέρει: “αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη”.

Επιπλέον, αρχική πληροφορία που ήθελε έναν άνδρα να απειλούσε να ανατιναχτεί (!) δεν επιβεβαιώθηκε από τις Αρχές.

Ο Πύργος του Άιφελ – αποκαλούμενος και “Iron Lady” – υποδέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και γίνεται συχνά αποδέκτης απειλών – πολλές από τις οποίες αποδεικνύονται φάρσες.

Το 2018, γυάλινες οθόνες με αλεξίσφαιρες ενισχύσεις τοποθετήθηκαν γύρω από το μνημείο για προστασία από τρομοκρατικές απειλές.

Οι πλέον σημαντικές τρομοκρατικές ομάδες που έχουν εκτοξεύσει απειλές κατά του Άιφελ τα τελευταία χρόνια είναι η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, στον Πύργο επιτέθηκαν μέλη του αντικυβερνητικού κινήματος Κίτρινα Γιλέκα, το οποίο πέρυσι άναψε φωτιές στη βάση του πύργου και κατέστρεψε περιμετρική περίφραξη.

πληροφορίες: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις