Κόσμος

Εκκλησία των Εθνών: «Οι «εξορκιστές» μου είχαν ζητήσει να τους δώσω το σπίτι και τα χρυσαφικά μου»

Για τις αρχές Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των εξορκιστών που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο για τελετές στο κέντρο της πόλης.

Ο 38χρονος επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» και 24χρονος φερόμενος ως στενός του συνεργάτης έφυγαν από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ενώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Μια 45χρονη γυναίκα που έπεσε στα δίχτυα της «Εκκλησίας των Εθνών» μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για το πως κατάφερε να γλυτώσει την περιουσία της.

«Πρόλαβα να σωθώ από αυτούς… Μου φαινόταν σαν ψυχολόγοι δηλαδή όταν μου μιλούσαν ηρεμούσα…. Είχα ζητήσει το τηλέφωνό του και μου είπε ‘δεν χρειάζεται να σου δώσω το νούμερο, εγώ καταλαβαίνω όταν δεν είσαι καλά, έχω υπερδυνάμεις, καταλαβαίνω όταν οι φίλοι μου δεν είναι καλά’ και εγώ το πίστεψα, ήμουνα πνιγμένη …Εγώ γλίτωσα ήμουν τυχερή οι άλλοι που δεν γλίτωσαν;».

Συγκεκριμένα ένα μέλος της οργάνωσης την πλησίασε ενώ βρισκόταν σε διακοπές, με την 45χρονη να ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Μου είπαν ότι μου έχουν κάνει μάγια, ότι είμαι δαιμονισμένη για αυτό δεν έχω λεφτά, για αυτό έχω τα νεύρα που έχω, αλλά εντάξει τα νεύρα τα είχα γιατί είχα πολλά προβλήματα ,δεν είχα δουλειά, δεν μπορούσα να πληρώσω κάποιες υποχρεώσεις. Όλοι οι άνθρωποι κάτι περνάμε.

Στο τέλος όταν δυο-τρεις φορές συναντηθήκαμε μου είπαν χρειάζονται λεφτά και εγώ λέω ‘δεν έχω’ λέει ‘μπορείς να μας αφήσεις ας πούμε τους τίτλους του σπιτιού σου, τα χρυσαφικά σου, μετά όταν θα μας ξεπληρώσεις θα σου τα δώσουμε πίσω….», της έλεγαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία - «Σκοτώστε με» τους φώναζε
Δεν αντιμετωπίζεται ως μία τρομοκρατική επίθεση, λέει η αστυνομία - Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ένας 32χρονος έγχρωμος με βρετανική υπηκοότητα και ένας 35χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Καραϊβική
Βρετανία: Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο
12
Νεκροί 5 Γερμανοί ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στις Ιταλικές Άλπεις
Τα πτώματα δύο ανδρών και μιας γυναίκας που παρασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα εντοπίστηκαν χθες Σάββατο, ενώ τα δύο άλλα θύματα, ένας πατέρας και η 17χρονη κόρη του, βρέθηκαν την Κυριακή
Χιονοστιβάδα