Κόσμος

Εκλογές στη Γαλλία – Μακρόν: Δεν σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξης του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Μιλώντας σήμερα (03.07.2024) στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξης του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

«Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ διαβεβαίωσε και αυτός ότι η παράταξη του Μακρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με την Ανυπότακτη Γαλλία, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, μίας ευρείας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα απλώνεται από την παραδοσιακή δεξιά ως τους οικολόγους και τους σοσιαλιστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίες επιτίθονται σε δύτες στην Αυστραλία - Προσπάθησαν να τους «κλέψουν την ψαριά»
Παρά την φρενίτιδα, κανένας από τους καρχαρίες δεν δάγκωσε τους δύτες αφού η επίθεση φέρεται να έγινε γιατί τα αρπακτικά νόμιζαν ότι η φωτεινή κάμερα ήταν ψαριά μετά από ψάρεμα και θέλησαν να την κλέψουν
Καρχαρίες κάνουν επίθεση σε δύτες στην Αυστραλία
Το Ισραήλ καταδικάζει το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων από τη Βρετανία κάνοντας λόγω για «εξωτερικές πιέσεις»
«Εξωτερικές πιέσεις δεν θα εκτρέψουν το Ισραήλ από την πορεία του να υπερασπίζεται την ύπαρξη και την ασφάλειά του έναντι εχθρών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ
Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση, καταφεύγουν σε σκηνές, στην πόλη της Γάζας 1