Κόσμος

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ολάντ έφυγε από το εκλογικό κέντρο πριν ψηφίσει γιατί είχε ξεχάσει το διαβατήριό του

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία έτσι και στις εκλογές στη Γαλλία δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ευτράπελα.

Σε ένα από αυτά, πρωταγωνιστής ήταν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο της πόλης Tulle στη Γαλλία για να ψηφίσει για τις βουλευτικές εκλογές αποχώρησε γιατί είχε ξεχάσει το διαβατήριό του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Ολάντ φαίνεται να χαιρετά κάποιους ψηφοφόρους, ενώ περιμένει κάποιον να του δώσει το διαβατήριο. Όλα τελικά βαίνουν καλώς κι έτσι στη συνέχεια μπαίνει στο κτίριο για να ψηφίσει.

 

Οι κάλπες έχουν κλείσει σε αρκετές αγροτικές περιοχές της Γαλλίας, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 μμ ώρα Ελλάδος στις μεγάλες πόλεις.

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι ιστορική, η μεγαλύτερη τα τελευταία 40 χρόνια. 

Μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή ανερχόταν στο 59,39 %, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών. 

 

Σύμφωνα με τη Ipsos, η συμμετοχή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από τις εκλογές του 1978, με εξαίρεση τις εκλογές του 1986 που διεξήχθησαν σε ένα γύρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία
Η Γερμανία «φλέγεται» από τον καύσωνα – Χτύπησε 38άρια ο υδράργυρος, σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για υψηλά επίπεδα υγρασίας τη νύχτα, ενώ οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για δασικές πυρκαγιές
Γυναίκα φορά καπέλο για να προστατευτεί από τον ήλιο στο Βερολίνο