Κόσμος

Εκουαδόρ: Πόλεις “θαμμένες” στη στάχτη από την έκρηξη του ηφαιστείου Sangay (video)

Η έκρηξη ενός ηφαιστείου στην περιοχή του Αμαζονίου στο Εκουαδόρ άφησε σήμερα αρκετές πόλεις καλυμμένες από στάχτη, τροφοδοτώντας την ανησυχία για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων, την ώρα που η χώρα της Νότιας Αμερικής προσπαθεί να συνέλθει σιγά σιγά από τη φονική πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το ηφαίστειο Sangay καταγράφει εκρήξεις μέτριας ισχύος εδώ και έναν χρόνο, με πολύ μικρές επιπτώσεις, λόγω της απομακρυσμένης θέσης του, ωστόσο η πρόσφατη αλλαγή του ανέμου ώθησε την ηφαιστειακή τέφρα προς τις ακτές επηρεάζοντας περιοχές, όπως τη μεγαλύτερη πόλη, το Γουαγιακίλ.

«Η στάχτη προέρχεται από το ηφαίστειο Sangay και διασκορπίζεται στην επαρχία Γουάγιας. Βλέπουμε μια ποσότητα τέφρας να φθάνει κοντά στο Γουαγιακίλ», είπε σε δημοσιογράφους ο Μπέντζαμιν Μπέρναρντ του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Εκουαδόρ.

Το Ινστιτούτο αναμένει μικρής ισχύος εκρήξεις που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όμως δεν περιμένει μια μεγάλη έκρηξη.

Το αεροδρόμιο της Γουαγιακίλ ανέστειλε πτήσεις προκειμένου να καθαριστούν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης και οι αρχές άρχισαν να καθαρίζουν τη στάχτη από τους δημόσιους χώρους για να αποτρέψουν πιθανόν αναπνευστικά προβλήματα για τους κατοίκους. Δρόμοι έκλεισαν σε τμήματα των επαρχιών Λος Ρίος και Τσιμποράσο.

«Τώρα, πρέπει να φοράμε τη μάσκα όχι μονάχα λόγω του κορονοϊού αλλά επίσης λόγω της τέφρας που έχει καλύψει όλο το Γουαγιακίλ», λέει η Κάρεν Φιγουερόα, 30 ετών, ενώ καθαρίζει το σπίτι της από τη στάχτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό