Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

«Έκπληκτος» ο Τραμπ από τις εικόνες του Τριντό με μαύρο πρόσωπο

Τραμπ

Δεν έκρυψε την έκπληξή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο βίντεο και τις εικόνες με τον Τζαστίν Τριντό βαμμένο μαύρο το πρόσωπό του,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα “έκπληκτος” από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, σε νεαρή ηλικία, με βαμμένο μαύρο το πρόσωπο, ένα γεγονός που προκάλεσε σάλο και τον υποχρέωσε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές.

“Εξεπλάγην”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. “Εξεπλάγην ακόμη περισσότερο όταν είδα πόσες φορές το έκανε”, πρόσθεσε.

Το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε στη δημοσιότητα μια πρώτη φωτογραφία του Τριντό με το πρόσωπο βαμμένο μαύρο, μια αμφιλεγόμενη πρακτική, που αποκαλείται “blackface” ή “brownface”, που συχνά θεωρείται ρατσιστική. Ακολούθησαν και άλλες εικόνες και βίντεο που εικονίζουν τον πρωθυπουργό να διασκεδάζει, σε νεαρή ηλικία, μεταμφιεσμένος σε μαύρο.

Ο Τραμπ έχει κατηγορηθεί και αυτός για ρατσισμό, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Ο Τριντό αναγκάστηκε για άλλη μια φορά την Πέμπτη να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι τώρα “αναγνωρίζει ότι έκανε κάτι απολύτως απαράδεκτο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις