Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η δράση της Τουρκίας συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις και δυσπιστία

Αυστρία
Φωτογραφία Reuters

Η συμπεριφορά της Τουρκίας δε συμβάλλει σε «μόνιμες λύσεις» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (4/11), ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Πίτερ Στάνο.  Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε γραπτή του ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι η πορεία της Τουρκίας «είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία».

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή -ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πίτερ Στάνο.

Και προσθέτει: «Αυτή είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις.

 

Ο διάλογος με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν και να ταξινομηθούν στον πίνακα διαπραγματεύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις