Κόσμος

Εμπρησμός σε γκαλερί με “άρωμα” Ερντογάν

Άγνωστος έβαλε φωτιά σήμερα σε μια γκαλερί στην Κωνσταντινούπολη - ένα περιστατικό που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και ο ιδιοκτήτης της, γνωστός επικριτής της τουρκικής κυβέρνησης, εξέφρασε υποψίες ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης έκανε γνωστό ότι ερευνά το περιστατικό. Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται ένας άνδρας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, να ρίχνει κάποιου είδους υγρό στην είσοδο του κτιρίου. Ακολουθεί μια λάμψη και κατόπιν ξεσπά φωτιά.

«Ο φύλακας μας άκουσε μια έκρηξη… και έτρεξε έξω» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων reuters ο Μουζντάτ Γκεζέν, ιδρυτής του Κέντρου Τεχνών Mujdat Gezen. «Η πρόσοψη του κτιρίου υπέστη κάποιες φθορές, όχι κάτι το σοβαρό, μπορούμε να το επιδιορθώσουμε».

Ο Γκεζέν, ηθοποιός και ένθερμος υπέρμαχος του κοσμικού κράτους, ασκεί συχνά κριτική στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), κι υποστήριξε ότι ο εμπρησμός συνιστά μια επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία ενισχύονται οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Όπως επισήμανε ο Γκεζέν, η γκαλερί είχε δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λύθηκε το μυστήριο με τη βλάβη στις κυλιόμενες σκάλες και τον τηλεϋποβολέα του Τραμπ στον ΟΗΕ - Απολύσεις ζητά ο Λευκός Οίκος
Εικονολήπτης κατα λάθος σταμάτησε τις κυλιόμενες σκάλες - Ο Λευκός Οίκος ήταν υπεύθυνος για τον χειρισμό του τηλεϋποβολέα στην ομιλία Τραμπ λέει ο ΟΗΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια στις κυλιόμενες σκάλες
Ο Τραμπ στηρίζει την Ουκρανία: «Με τη βοήθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορεί να ανακτήσει όλα τα εδάφη της – “Χάρτινος τίγρης” η Ρωσία»
«Ο Πούτιν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, και τώρα είναι η στιγμή για την Ουκρανία να δράσει», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένακι και Ντόναλντ Τραμπ 28
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη