Κόσμος

Έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στο Ιράκ μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ειδικά μετά την απόφαση του Ιράκ να "σπάσει" τον συνασπισμό κατά του ISIS κινητοποιούν το ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση της συμμαχίας για αύριο Δευτέρα, λόγω της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η συνεδρίαση, σε επίπεδο πρεσβευτών, θα έχει ως αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράκ μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες.

Οι πρεσβευτές της Συμμαχίας συνήθως συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα, ενώ οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών συναντιούνται δύο φορές τον χρόνο.

Η αυριανή συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 15.00, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1