Κόσμος

Εκτός Ε.Ε θέλουν την Τουρκία οι περισσότεροι Γερμανοί

Την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό της εφημερίδας «Die Welt».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, στην ερώτηση «Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ;», το 73,1% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι, οπωσδήποτε», ενώ το 16,3% απαντά «μάλλον ναι». Σε ποσοστό 2,8% ανέρχονται εκείνοι που δηλώνουν αναποφάσιστοι και μόλις το 7,8% εκφράζεται «κατά» ή «μάλλον κατά» της προοπτικής διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η «Die Welt», η καθαρή πλειοψηφία υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομάδα 17-29 ετών διακοπή της διαδικασίας ζητεί το 84,4%, ενώ στην ομάδα 40-49 το 92%.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, την ισχυρότερη αντίσταση στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ προβάλλουν οι πιθανοί ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) με 96%, ενώ την μικρότερη οι πιθανοί ψηφοφόροι των Πρασίνων, με 79,8%.

Όπως επισημαίνει πάντως η εφημερίδα, την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ ζητούν το τελευταίο διάστημα τόσο ο αυστριακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν όσο και ο αρχηγός του Κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, του οποίου το κόμμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου να επιστρέψει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο