Κόσμος

Έκτος ύποπτος συνελήφθη στις Βρυξέλλες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ένας έκτος άνδρας συνελήφθη χθες βράδυ στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, έγινε σήμερα γνωστό από εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή αμέσως. Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε επιχείρηση χθες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, συλλαμβάνοντας κυρίως έναν από τους βασικούς υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, και τέσσερα ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με το VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο.
Η έρευνα συνεχίστηκε την επομένη των συλλήψεων στις Βρυξέλλες: σύμφωνα με το δημόσιο γαλλόφωνο δίκτυο RTBF, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δήμο Ετερμπέκ, στις κεντρικές Βρυξέλλες, που είχε στόχο μια αποθήκη.
Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε στο Ετερμπέκ έρευνα σε κτίριο από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του. Το κτίριο, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με ένα κατάστημα στο ισόγειο, αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνητές εθεάθησαν στην είσοδο του κτιρίου. Η αστυνομία είπε ότι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν επίσης αναπτυχθεί.
Στις 14:45 τοπική ώρα (15:45 ώρα Ελλάδας) φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησε ότι η επιχείρηση φάνηκε να τελειώνει, μετά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων της τάξης. Μερικά φορτηγά της αστυνομίας και μέλη της τοπικής αστυνομίας ήταν ακόμη εκεί. Οι δυνάμεις της τάξης είχαν αποκλείσει σημεία με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε αυτήν τη συνοικία, όπου υπάρχουν σχεδόν μόνο κατοικίες. Στην επιχείρηση δεν έγιναν συλλήψεις.
Την Παρασκευή, η αστυνομία συνέλαβε δύο βασικούς υπόπτους στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, καθώς συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό μαχητών που έχουν πολεμήσει μαζί ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών στη Συρία ή καθοδηγούνται από αυτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1