Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ελ Σαλβαδόρ: Μεταγωγή μελών συμμοριών σε mega φυλακή – Με ξυρισμένα κεφάλια και ημίγυμνοι

Ελ Σαλβαδόρ: Μεταγωγή μελών συμμοριών σε mega φυλακή – Με ξυρισμένα κεφάλια και ημίγυμνοι

«Αυτό θα είναι πλέον το σπίτι τους» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ ενώ ανέβασε στο twitter εικόνες από την τεράστια επιχείρηση μεταγωγής 2.000 κρατουμένων στη νέα mega φυλακή της χώρας.

Η mega φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ θεωρείται η μεγαλύτερη στην Αμερική και έχει χωρητικότητα 4.000 κρατουμένων. Εκεί, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκαν 2.000 ύποπτοι για συμμετοχή σε συμμορίες.

Είναι το νέο βήμα της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ σε μια αμφιλεγόμενη πολιτική για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

«Κατά τη διάρκεια μιας μόνο επιχείρησης, μεταφέραμε τους πρώτους 2.000 κρατούμενους στο Κέντρο Περιορισμού για την Τρομοκρατία. Αυτό θα είναι το νέο τους σπίτι, όπου θα ζουν για δεκαετίες, χωρίς να μπορούν να κάνουν άλλο κακό» έγραψε στο twitter ο Ναγίμπ Μπουκέλε, πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ.

Στα video αλλά και στις φωτογραφίες του Reuters, οι κρατούμενοι φαίνονται με ξυρισμένα τα κεφάλια τους και να φορούν μόνο λευκά σορτσάκια.

Είναι στοιβαγμένοι στα λεωφορεία που τους μετέφεραν, μέσα στις φυλακές ή τους βάζουν με τα πρόσωπα στον τοίχο, τον έναν πίσω από τον άλλο, με ένοπλους φρουρούς να τους σημαδεύουν με τα όπλα.  

Τους βάζουν επίσης να τρέχουν τον έναν πίσω από τον άλλο, με τα χέρια και τα πόδια τους δεμένα ή να είναι γονατιστοί στο πάτωμα.

Στο πλαίσιο της πολιτικής Μπουκέλε για την πάταξη της εγκληματικότητας που αποδίδεται στις συμμορίες, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει περισσότερες από 64.000 συλλήψεις, πολλές χωρίς εντάλματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις