Κόσμος

“Εμφύλιος” στην Ιταλία για τη Σίλβια Ρομάνο που ήταν αιχμάλωτη στην Κένυα

“Τουνάμι” προσβλητικών σχολίων από την ιταλική άκρα δεξιά έχει πυροδοτήσει ο εξισλαμισμός της Σίλβια Ρομάνο, η οποία κρατούνταν αιχμάλωτη ισλαμιστών τρομοκρατών στην Κένυα.

Η νεαρή γυναίκα πιστεύεται πως απήχθη από ισλαμιστές τρομοκράτες στη νοτιοανατολική Κένυα τον Νοέμβριο του 2018. Μπόρεσε να επιστρέψει στην Ιταλία την περασμένη Κυριακή, έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν μήνες και αφού κρατήθηκε όμηρος για ενάμιση χρόνο.

Όταν έφθασε αεροπορικώς στη Ρώμη, σε απευθείας μετάδοση, καθώς την υποδέχθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, η Ρομάνο φόραγε μαντίλα και παραδοσιακό αφρικανικό φόρεμα. Επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ορισμένα μέλη της άκρας δεξιάς κατηγόρησαν τη Ρομάνο για προδοσία. Άλλα έκριναν πως η κυβέρνηση έπρεπε να διαθέσει τα χρήματα που φέρεται να κατέβαλε ως λύτρα σε σημαντικότερα πράγματα.

«Η πληρωμή των λύτρων για τη Σίλβια σημαίνει πως χρηματοδοτήσαμε ισλαμιστές τρομοκράτες. Πιάσαμε φιλία με το κορίτσι που έγινε μουσουλμάνα. Ωραία επιχείρηση», κάγχασε μέσω Twitter ο Βιτόριο Φέλτρι, διευθυντής της ακροδεξιάς εφημερίδας Libero.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, καταδίκασε τη “χιονοστιβάδα του μίσους” εναντίον της εθελόντριας εργαζόμενης σε οργάνωση αρωγής, ενώ έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση της Ρομάνο.

“Είμαι πεπεισμένος ότι η Ιταλία δεν είναι σαν αυτή τη μειονότητα που συμπεριφέρεται με χυδαίο τρόπο απέναντι στη Σίλβια Ρομάνο. Η Ιταλία είναι διαφορετική”, είπε ο Ντι Μάιο στην τηλεοπτική εκπομπή Che Tempo Che Fa, καταδικάζοντας τις επιθέσεις εναντίον της.

“Οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται για τη συμπεριφορά τους απέναντι της αυτή την εβδομάδα (…). Διερωτώμαι: έχουν παιδιά οι άνθρωποι αυτοί;”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Η Σίλβια Ρομάνο παρακάλεσε όλους όσοι την υποστηρίζουν να μην εξεγείρονται για τις φραστικές επιθέσεις σε βάρος της, σε ανάρτησή της στο Facebook που αναπαρήγαγαν ιταλικά ΜΜΕ. Διαβεβαίωσε πως είναι απλά “ευτυχής” επειδή “ξαναβρήκα τους αγαπημένους μου ακόμα όρθιους, δόξα τω Θεώ, παρά τον πόνο που δοκίμασαν”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα