Κόσμος

«Εμπρηστική» Τουρκία: Καλή η εκεχειρία αλλά να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματά του

Η Τουρκία χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και ελπίζει ότι θα διατηρηθεί, αλλά το Ισραήλ πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για τα εγκλήματα που διέπραξε στη Γάζα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακωχή τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μετά τη χειρότερη βία των τελευταίων ετών.

“Προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του πόνου και των δακρύων που είδαμε στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει στη διεθνή σκηνή για τα εγκλήματα που διέπραξε. Πρέπει να διασφαλιστεί η άρση της απάνθρωπης πολιορκίας που έχει επιβάλει στη Γάζα”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει δράση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ