Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: 31 περιστατικά θρομβώσεων και 9 θάνατοι «παγώνουν» εμβολιασμούς στο Βερολίνο

Την απόφαση να μην κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βερολίνου. Αιτία 31 περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν αλλά και εννέα θάνατοι.

Η απόφαση να «παγώσει» η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30.03.2021). Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Click4more Εμβόλιο Astrazeneca: Ο Καναδάς «παγώνει» τους εμβολιασμούς για τους κάτω των 55

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Paul Ehrlich», αρμόδιο για τα εμβόλια στην Γερμανία, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 31 περιπτώσεις σπάνιας θρόμβωσης, έπειτα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Εννέα από τα περιστατικά κατέληξαν, ενώ με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, όλα αφορούν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών. Οι δύο άνδρες ήταν 36 και 57 ετών.

Σε αυτά τα στοιχεία παρέπεμψε πριν από λίγο και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτζί, ανακοινώνοντας την αναστολή χρήσης του για την συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité τόνισε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στην Γερμανία». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

Την προληπτική αναστολή χρήσης του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 55 ετών αποφάσισε νωρίτερα και το νοσοκομείο Vivantes του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι η οδηγία αφορά κυρίως το προσωπικό του.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν ήδη και νοσοκομεία στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου υπήρξαν μάλιστα και δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κανένας συμβιβασμός» το μήνυμα της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις για Ουκρανία: Πρόοδο «βλέπουν» οι ΗΠΑ
Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει περίπου το 19% της ουκρανικής επικράτειας με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για διπλωματικά θέματα Γιούρι Ουσακόφ να τονίζει ότι δεν έχει βρεθεί κάποια λύση
Σύσκεψη στο Κρεμλίνο μεταξύ Πούτιν και Γουίτκοφ
Πεντάωρες συνομιλίες στο Κρεμλίνο ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ, Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν κατέληξαν σε «κανέναν συμβιβασμό» για τη διευθέτηση του πολέμου, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, εξαιτίας, όπως είπε, των διαφορών στο εδαφικό
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής, Yuri Ushakov στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, Steve Witkoff στο Κρεμλίνο
Συνελήφθη Αφγανός στο Τέξας που απείλησε να κατασκευάσει βόμβα και να σκοτώσει «άπιστους» σε live συζήτηση στο Tiktok
Ο 30χρονος Mohammad Dawood Alokozay είχε μια συζήτηση στο TikTok με τουλάχιστον δύο άλλους άνδρες, τους οποίους απείλησε να σκοτώσει, ενώ δηλώνοντας και υποστηρικτής των Ταλιμπάν
TikTok
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ απαγορεύει στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιεί την μουσική της – «Μην με εμπλέκετε στην απάνθρωπη ατζέντα σας»
Στο βίντεο που έχει ανεβάσει ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιώντας την μουσική της τραγουδίστριας, φαίνονται στελέχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης να καταδιώκουν ανθρώπους και να τους συλλαμβάνουν
Σαμπρίνα Κάρπεντερ