Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία διακόπτει εντελώς την χορήγησή του 

Η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος. Αυτό αναφέρουν πολλά τοπικά ΜΜΕ, ενώ αναμένονται αργότερα σήμερα επίσημες ανακοινώσεις από τις υγειονομικές αρχές. 

Η απόφαση αυτή, να αφαιρεθεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την εμβολιαστική διαδικασία στην Δανία, μετέδωσε το δίκτυο TV 2. Οι υγειονομικές αρχές της χώρες θα παραχωρήσουν στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι “πολύ μεγαλύτερος” από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 49