Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: «Ψήφος» εμπιστοσύνης από Χάνκοκ και Καστέξ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ διαβεβαίωσε απόψε ότι το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca κατά του κορονοϊού παραμένει ασφαλές και προέτρεψε τους πολίτες να το κάνουν, όταν τους καλέσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες.

«Ξέρουμε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης σώζει ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή. Για αυτό, όταν σας καλέσουν, κάντε το» ανέφερε, σε μια ανακοίνωσή του προς τα βρετανικά τηλεοπτικά κανάλια.

Περισσότερες από 12 ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου αυτήν την εβδομάδα, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων.

«Θα κάνω το εμβόλιο της Astrazeneca όταν…» λέει ο Καστέξ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε επιπλέον πως σκοπεύει να λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, μόλις οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές επιβεβαιώσουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.Η Γαλλία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ άλλων η Γερμανία και η Ιταλία – ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, λόγω ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1