Κόσμος

Εμβόλιο Moderna: «Κόλλησαν» οι συζητήσεις – Δεν περιμένουμε ανακοινώσεις άμεσα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν κατόρθωσε την Δευτέρα, 04.01.2021, να καταλήξει σε μια απόφαση σχετικά την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας Moderna κατά του κορονοϊού και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

«Οι συζητήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 δεν θα ολοκληρωθούν απόψε. Θα συνεχιστούν την Τετάρτη», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα νωρίτερα το απόγευμα για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna, δύο μέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.

Click4more: Μόσιαλος: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο η διασωλήνωση του υποδιοικητή του Θριάσιου

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη η Γερμανία εξέφρασε την ενόχλησή της για την καθυστέρηση στην έγκριση των εμβολίων και από άλλες φαρμακευτικές. Και όπως είχε γίνει και με το εμβόλιο της Pfizer ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνήλθε νωρίτερα για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο ή όχι.

Εκπρόσωπος της αρχής, πάντως, δήλωνε νωρίτερα στο POLITICO ότι αν κατέληγαν σε απόφαση, οι ανακοινώσεις θα γίνονταν όσο το δυναντόν γρηγορότερα. Από την άλλη, αν δεν είχαμε γρήγορη σήμερα, όπως και… έγινε, η επόμενη συνεδρίαση θα είναι στις 6 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή απουσία Τραμπ από την Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια - Στην ατζέντα ευρωατλαντικές σχέσεις, Ουκρανία και Ιράν
Οι ηγέτες που θα συμμετέχουν, τα πρόσωπα που θα κάνουν ντεμπούτο και η χρονική συγκυρία μιας εκ των πιο σημαντικών πολιτικών εκδηλώσεων της χρονιάς
Γερμανικό drone με όπλα διαφημίζεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση