Κόσμος

Εμβόλιο Pfizer: Στις 21 Δεκεμβρίου τελικά η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου σχετικά με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η συνεδρίαση είχε προσδιοριστεί στις 27 Δεκεμβρίου, με τον EMA να αναφέρει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Προκάλεσε όμως -εκ των υστέρων και μετά την νέα «έκρηξη» κρουσμάτων που καταγράφει η Γερμανία- την αντίδραση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, που φρόντισε να «διαρρεύσει» τον εκνευρισμό της για την καθυστέρηση.

click4more Bild: Πριν τα Χριστούγεννα η έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη

Λίγες ώρες αργότερα η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως το εμβόλιο της Pfizer θα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων «πριν από τα Χριστούγεννα».

Την σκυτάλη ανέλαβε ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, που δήλωσε ότι η χώρα του υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer για την Ευρωπαϊκή Ένωση «πριν από τα Χριστούγεννα».

«Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Υγείας. Ήταν πλέον εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση έχανε την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες. Και όπως όλοι γνωρίζουν, στο τέλος κερδίζει πάντα η Γερμανία.

Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να εκδώσει μια θετική ετυμηγορία για το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στις 23 Δεκεμβρίου.

«Ναι, ο EMA θα έχει τελειώσει στις 23 Δεκεμβρίου», δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη στην αξιολόγηση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φορέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16