Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ένα βήμα πιο κοντά στην άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου οι ΗΠΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου οι ΗΠΑ

Με νόμο το Κογκρέσο ζητά έκθεση από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ενώ με συγκεκριμένη τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νόμο για “πάγωμα” παράδοσης των F-35 στην Τουρκία, γίνεται λόγος για γενικότερη αναθεώρηση των στρατηγικών-γεωπολιτικών σχέσεων με τη Λευκωσία, ενώ παράλληλα ζητείται εκτίμηση μεταξύ άλλων του πιθανού αποτελέσματος της άρσης του εμπάργκο στην Κύπρο και τις επιπτώσεις στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου.

«Η πρόνοια αυτή μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην άρση του αντιπαραγωγικού εμπάργκο όπλων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επίτευξη της στρατηγικής αναβάθμισης της Κύπρου, η οποία διακηρύχθηκε ως στόχος της Κυβέρνησης Τραμπ από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του HALC Έντι Ζεμενίδης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος καθιερώθηκε ως κράτος πρώτης γραμμής για τα δυτικά συμφέροντα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Για πάρα πολύ καιρό οι ΗΠΑ έδωσαν ντε φάκτο βέτο στην Τουρκία σε ότι αφορά μία στενότερη στρατηγική σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο νόμος του προϋπολογισμού Εθνικής Άμυνας μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μία καλύτερη πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Ζεμενίδης.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις