Κόσμος

Ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία στέλνει η Άγκυρα

Η Τουρκία έστειλε μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων και θωρακισμένα οχήματα στην επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Την είδηση μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Οι δυνάμεις αυτές στέλνονται στην περιοχή για να ενισχύσουν τους στρατιώτες που σταθμεύουν ήδη στα σύνορα, κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία.

Οι εξελίξεις στην Συρία

Η αυτοκινητοπομπή έφτασε στην περιφέρεια Γιαϊλανταγί της Χατάι, από όπου θα προωθηθεί στα σύνορα.

Μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε ότι ο στρατός μεταφέρει δυνάμεις από και προς την περιοχή αυτή, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει αν οι μετακινήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια στρατιωτική επιχείρηση εντός της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS