Κόσμος

Ένοπλοι σκότωσαν 208 ανθρώπους και απήγαγαν 108 παιδιά στην Αιθιοπία!

Ενοπλοι από το Νότιο Σουδάν εξαπέλυσαν μια επιδρομή στη δυτική Αιθιοπία, σκοτώνοντας 208 ανθρώπους ενώ απήγαγαν και 108 παιδιά, ανέφερε σήμερα ένας Αιθίοπας αξιωματούχος. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Γκαμπέλα που, μαζί με μια γειτονική επαρχία, φιλοξενεί περισσότερους από 284.000 πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γκετάτσεφ Ρέντα, σκοτώθηκαν 208 άνθρωποι και άλλοι 75 τραυματίστηκαν.
Φεύγοντας, οι δράστες πήραν μαζί τους 108 παιδιά και 2.000 ζώα.

“Οι Δυνάμεις Άμυνας της Αιθιοπίας λαμβάνουν μέτρα. Πλησιάζουν τους δράστες”, είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Αξιωματούχοι από την επαρχία Γκαμπέλα είπαν ότι το Σάββατο Αιθίοπες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα καταδιώκοντας τους ενόπλους.

Επιδρομές για την αρπαγή ζώων έχουν συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν στην περιοχή. Ήταν όμως πολύ μικρότερες σε έκταση.
Οι ένοπλοι πιστεύεται ότι δεν σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις του Νοτίου Σουδάν, ούτε με τις δυνάμεις των ανταρτών που πολεμούσαν την κυβέρνηση της Τζούμπα στον εμφύλιο ο οποίος τερματίστηκε πέρσι, με την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανήβηκε τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μέσα σε 24 ώρες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με καρκίνο
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Σάλος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε: «Θα έκανα σεξ με την Κάιλι Μινόγκ»
Οι «καυτές» ερωτήσεις συνεχίστηκαν με την Όσμπρον να τον ρωτά αν με τη σύζυγό του, Τζόντι Χέιντον, «το κάνουν σαν κουνέλια» με τον ίδιο να απαντά αστειευόμενος: «όταν έχουμε χρόνο….»
O Άντονι Αλμπανέζε
7
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 36 ώρες του Τραμπ στην Άγκυρα – Διμερής με Ερντογάν, προσγειώνεται σε ειδικό αεροδρόμιο, με γραβάτα οι ταξιτζήδες
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης Τραμπ και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Επί ποδός περίπου 56.000 αστυνομικοί - Πρώτη παρουσία Αμερικανού προέδρου στην τουρκική πρωτεύουσα μετά από 17 χρόνια
Τραμπ και Ερντογάν