Κόσμος

Ένοχος ο Νιγηριανός γερουσιαστής που επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός άνδρα για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο στο Λονδίνο ο Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου γιατί προσπάθησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νεαρού άνδρα για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του.

Εκτός από τον 60χρονο γερουσιαστή, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τη σύζυγό του, Μπεατρίς, 56 ετών, και έναν γιατρό που μεσολάβησε για να γίνει η μεταμόσχευση, τον Ομπίνα Ομπέτα, 50 ετών. Όλοι τους είχαν συνωμοτήσει ώστε να φτάσει ο νεαρός άνδρας από το Λάγκος στο Λονδίνο για να του πάρουν το νεφρό. Η κόρη του ζεύγους, η 25χρονη Σόνια, αθωώθηκε.

Οι ποινές τους θα ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου ενώ κινδυνεύουν με ισόβια, με
βάση τον νόμο περί σύγχρονης δουλείας. Το θύμα, που η οικογένεια δήλωνε ότι ήταν εξάδελφος της Σόνια, στην πραγματικότητα ήταν ένας πλανόδιος πωλητής από το Λάγκος. Του είχαν υποσχεθεί ότι θα του έδιναν 7.000 στερλίνες αλλά και ότι θα μπορέσει να παραμείνει και να εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Βρετανία είναι νόμιμο να δωρίζει κανείς το νεφρό του για αλτρουιστικούς λόγους, όχι όμως εάν πρόκειται να λάβει κάποιο οικονομικό ή υλικό αντάλλαγμα.

Στην κατάθεσή του ο νεαρός αφηγήθηκε ότι πίστευε πως θα εργαζόταν στη Βρετανία και μόνο όταν βρέθηκε απέναντι στους Βρετανούς γιατρούς αντιλήφθηκε ότι θα του έπαιρναν κάποιο όργανο. Απευθύνθηκε τότε στην αστυνομία «ψάχνοντας κάποιον που θα του έσωζε τη ζωή».

Η επέμβαση δεν έγινε ποτέ. Ο γερουσιαστής, που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα και εκλέγεται στη νοτιανατολική Νιγηρία, δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές στη χώρα του, δεδομένου ότι είχε προφυλακιστεί στη Βρετανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 2
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC 2