Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Επανεμφάνιση της “εξαφανισμένης” γυναίκας του Κιμ Γιονγκ Ουν!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οκτώ μήνες μετά την τελευταία της εμφάνιση, η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε ξανά στο πλευρό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που απέδιδαν την εξαφάνιση της εντυπωσιακής πρώην τραγουδίστριας Ri Sol Ju σε πιθανή εγκυμοσύνη, σε τριγμούς στη σχέση του ζευγαριού ή και στην απώλεια εύνοιας της πανίσχυρης αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε έχοντας στο πλευρό του τη Ri Sol Ju σε εκπαιδευτική αερομαχία, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δίνει μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης συμβουλές στους συμμετέχοντες.

Η πρώτη εμφάνιση της Ri Sol Ju στη δημόσια σκηνή έγινε τον Ιούλιο του 2012, όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη χαρακτήρισε δημόσια γυναίκα του, Comrade Ri Sol-Ju”. Έκτοτε εμφανιζόταν ανά διαστήματα αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είχε εμφανιστεί πουθενά.

Ο Toshimitsu Shigemura, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Waseda στο Τόκιο και αναλυτής για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα, είχε δηλώσει στην Daily Telegraph ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να έχει εξαφανιστεί. “Μπορεί να είναι έγκυος ή να υπάρχει ρήξη ανάμεσά τους”. Το 2013 ο Αμερικανός μπασκετομπολίστας Dennis Rodman, που αναφέρεται στον Κιμ Γιονγκ Ουν ως φίλο ζωής, είχε πει ότι έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Ju-ae. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορεί να τον διαδεχθεί, ίσως προσπαθούσαν να αποκτήσουν γιο.

Ο Toshimitsu Shigemura είχε αναφέρει πως μπορεί η εξαφάνισή της να οφείλεται ακόμα και σε διαμάχη με την ισχυρότατη αδερφή του Kim Yo-jong. “Η πεποίθηση είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν στερείται πολιτικής ικανότητας ενώ εκείνη είναι πολύ πιο έμπειρη στο είδος των ελιγμών που απαιτούνται για να τον κρατήσει στην εξουσία”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε