Κόσμος

Επεισόδια στην Ταϋλάνδη

Ο στρατός διέλυσε τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Επιτελείο στην Μπανγκόκ.

Με κάνουλες νερού διέλυσαν οι δυνάμεις τάξης στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην έδρα της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στην Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με εκρπόσωπο του στρατού “περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τα κτίρια του Γενικού Επιτελείου και ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να ρίξουν την πύλη. Οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν κάνουλες νερού για να τους απωθήσουν”. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

    Η κυβέρνηση του Αμπχισίτ Βετζατζίβα κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα, ειδικά γύρω από την μεγαλύτερη εμπορική συνοικία που έχουν καταλάβει εδώ και οκτώ ημέρες χιλιάδες υποστηρικτές του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα. 

   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί