Κόσμος

“Έπεσε” η κυβέρνηση της Μάλτας εξαιτίας μιας ψήφου

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2004, έχασε σήμερα την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της χώρας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον η χώρα καθ’ οδόν προς νέες εκλογές.

Η κυβέρνηση απέτυχε για μία ψήφο να επιτύχει την πλειοψηφία στην κρίσιμη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2013.

Αύριο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον πρόεδρο Τζορτζ Αμπέλα, ο οποίος αναμένεται να διαλύσει τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου. Πλέον εναπόκειται στον πρόεδρο να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των νέων εκλογών, που πιθανολογούνται για τον Μάρτιο.

Ένας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ο Φράνκο ντε Μπόνο ψήφισε κατά του σχεδίου του προϋπολογισμού και συντάχθηκε με την αντιπολίτευση, μία αυτομόληση η οποία στάθηκε ικανή να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Ο Γκόνζι, επικεφαλής του Εθνικιστικού Κόμματος (ΡΝ) ανέλαβε το 2004 την πρωθυπουργία, αντικαθιστώντας τον Έντουαρτ Φένετς Αντάμι. Το 2009 το κόμμα του υπερίσχυσε στις εκλογές, όμως με διαφορά μόλις μίας έδρας, αυτής που μόλις απώλεσε στην αποψινή ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες υποθέσεις παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία στη Μάλτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να φύγουν από το Ιράν πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Ομάν
Στιβ Γουίτκοφ, Τζάρεντ Κούσνερ και Αμπάς Αραγτσί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να σταματήσουν οι απειλές και οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης - Η ανακοίνωση της Εικονικής Πρεσβείας των ΗΠΑ
Ιράν
Η Τζόρτζια Μελόνι φέρνει δρακόντεια δημόσια ασφάλεια στην Ιταλία – Προληπτικές προσαγωγές, νέα νόμιμη άμυνα και αποκλεισμοί διαδηλωτών
Όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πολίτης ή αστυνομικός αμύνθηκε απέναντι σε επίθεση, δεν θα κινείται αυτόματα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του
Τζιόρτζια Μελόνι