Κόσμος

«Έπιασαν τόπο» οι απειλές των ΗΠΑ: Το Ισραήλ μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με 50 φορτηγά

Μια ημέρα μετά το «τελεσίγραφο» των ΗΠΑ, με το οποίο απειλούσαν με εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, αν δεν επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες φορτηγά των IDF έπιασαν δουλειά.

Ο Λευκός Οίκος έστειλε χθες (15.10.2024) επιστολή προς το Ισραήλ και του ζήτησε ευθέως να δώσει ξεκάθαρη λύση στο πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί στην Λωρίδα της Γάζας, ειδάλλως θα υπάρξουν προβλήματα στις πωλήσεις όπλων.

Η απειλή λοιπόν για πιθανό εμπάργκο όπλων «έπιασε τόπο» και το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα (16.10.2024) επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, στέλνοντας 50 φορτηγά γεμάτα με προμήθειες.

 

Η αρμόδια υπηρεσία του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, που επιβλέπει την δραστηριότητα στην Δυτική Όχθη και στη Γάζα, ανέφερε ότι «50 φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, ιατρικών προμηθειών και σχετικού εξοπλισμού που προήλθαν από την Ιορδανία, μεταφέρθηκαν σήμερα στη βόρεια Γάζα, ως μέρος της δέσμευσής μας να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή».

Στη συνέχεια, το Ισραήλ τονίζει ότι «θα συνεχίσει να διευκολύνει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα». Υπενθυμίζεται ότι στο «τελεσίγραφό» τους, οι ΗΠΑ επισημαίνουν ότι το Ισραήλ έχει 30 μέρες για να διορθώσει την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα ειδάλλως θα υπάρχουν συνέπειες που θα επηρεάσουν την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, με άλλα λόγια την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1