Κόσμος

Επιδρομές Νο 2 από τη Γαλλία στο Ιράκ – Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους

Γαλλικά μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους στο Ιράκ την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, Στεφάν Λεφόλ.

«Έγιναν πλήγματα στο Ιράκ σήμερα το πρωί», είπε ο Λεφόλ χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Οι επιδρομές αυτές ήταν οι δεύτερες κατά σειρά μετά την 19η Σεπτεμβρίου, όταν το Παρίσι ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Εξάλλου η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε όλους «τους δημόσιους χώρους» αλλά και «στις συγκοινωνίες».

«Τα προληπτικά μέτρα εναντίον του κινδύνου (διάπραξης) τρομοκρατικών ενεργειών θα ενισχυθούν στους δημόσιους χώρους και στις μεταφορές», ανέφερε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας μετά το υπουργικό συμβούλιο άμυνας που διεξήχθη στο Ελιζέ υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ακόμη, η προεδρία ανέφερε ότι είναι έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της σε όλα τα κράτη που το ζητούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και την ενίσχυση της υποστήριξης που παρέχει στις δυνάμεις εκείνες της συριακής αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το’ πε και το’ κανε ο Ολάντ – Ξεκίνησαν οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ

Δήλωση βόμβα του Ολάντ για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

Δημοτικότητα Φ. Ολάντ: Σαν να μην υπάρχει…

20 χώρες κατά των τζιχαντιστών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Φιάσκο οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας: Δεν συμφωνούν ούτε στην ώρα έναρξης των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη
Στέλεχος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, επεσήμανε ότι «δεν είναι αλήθεια» ότι οι συνομιλίες θα ξεκινούσαν στις 10 - Ο Πούτιν είχε το βράδυ συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι