Κόσμος

Επιφυλακτικός για την είσοδο της Ουγγαρίας στο ευρώ ο Όρμπαν!

“Η Ουγγαρία πρέπει να είναι επιφυλακτική όσον αφορά την είσοδό της στο ευρώ, καθώς θα παραμείνει ανοικτή προς άλλα μέρη του κόσμου”, σύμφωνα με τον Όρμπαν.

Ο κ. Όρμπαν τόνισε πως «Ανήκουμε στο στρατόπεδο των πιο επιφυλακτικών. Θέλουμε να είμαστε ένα αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής κοινότητας και ταυτόχρονα να παραμείνουμε ανοικτοί προς άλλες περιοχές και κοινότητες. Αυτό θα πρέπει να εκφραστεί και στην απόφασή μας για το ευρώ», δήλωσε σε συνέδριο επικεφαλής κεντρικών τραπεζών από την Κίνα και τις περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει επιδιώξει στενές σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία, η οποία κατασκευάζει έναν πυρηνικό σταθμό στην Ουγγαρία και ο Βίκτορ Όρμπαν δεν θέλει να διαταράξει αυτές τις σχέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αισιόδοξος ο Τραμπ: Πιο κοντά σε λύση για την Ουκρανία από ποτέ – «Πολυεθνική δύναμη» στην περιοχή ζητά η ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρότειναν να ηγηθούν μιας «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία και να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό που θα περιοριστεί σε 800.000 ένστολους
Ντόναλντ Τραμπ 7
Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των απειλών, ιδίως από την πλευρά της Ρωσίας που έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία