Κόσμος

Επικρίσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αλβανική κυβέρνηση για τη διαφθορά

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέκρινε με σκληρό τρόπο την κυβέρνηση της Αλβανίας για το υψηλό επίπεδο διαφθοράς και την αποτυχία στον αγώνα κατά του φαινομένου αυτού.

“Η πανταχού παρούσα διαφθορά σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης, ειδικά στο δικαστικό σύστημα, παραμένει σοβαρό πρόβλημα. Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, ιδίως στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην πραγματικότητα έχει ‘κολλήσει ‘ καθώς τα πολιτικά κόμματα έστρεψαν την προσοχή τους στις εθνικές εκλογές του 2013.

Η βαθιά κομματικοποίηση των κρατικών θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, υπονομεύουν τα δικαιώματα των πολιτών να συμμετέχουν πλήρως στη διοίκησή τους” αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο κεφάλαιο για την Αλβανία. Στην έκθεση σημειώνεται, επίσης, ότι “οι καταδίκες για υποθέσεις διαφθοράς κατά κρατικών αξιωματούχων ήταν σποραδικές και ασυνεπείς”.

“Πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί, καθώς και δικαστές, που απολαμβάνουν ασυλία από ποινικές διώξεις και ισχυρά πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου, συχνά μπόρεσαν να αποφύγουν τη δίωξη. Ορισμένοι υπάλληλοι χαμηλότερου επιπέδου τιμωρήθηκαν για τις καταχρήσεις. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που ήταν σαφώς εμπλεκόμενοι σε κρούσματα καταχρήσεων, απλά μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στην κυβέρνηση χωρίς καν να τιμωρηθούν” αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τονίζει, επίσης, ότι “η συνεχής εδραίωση της εξουσίας στα χέρια του κυβερνώντος κόμματος έχει διαβρώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του κοινού σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία των θεσμικών οργάνων της χώρας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα μεταφέρουν αλβανούς κρατούμενους από την Ελλάδα σε αλβανικές φυλακές

Υπέγραψε η Αλβανία τη μεγάλη συμφωνία για τον αγωγό TAP

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Σαλί Μπερίσα

Αλβανία: Στο 1,6% ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
Παγκόσμιος συναγερμός: Ο Τραμπ έχει ζητήσει από το επιτελείο του σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία
Η πρωτοβουλία Τραμπ έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ - Το σχέδιο αυτό συναντά σοβαρή αντίσταση από ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
Η πρωτεύουσα Νουούκ της Γροιλανδίας 34