Η μετεκλογική κρίση προκάλεσε περαιτέρω αποσταθεροποίηση στο Αφγανιστάν που μαστίζεται από τη βία την ώρα που η στρατιωτική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ετοιμάζεται να αποσύρει τα περισσότερα στρατεύματα μέχρι το τέλος του χρόνου αφήνοντας την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν στις αφγανικές δυνάμεις.
Εκπρόσωπος του Ασράφ Γκάνι, ο οποίος προηγήθηκε σε ψήφους, δήλωσε σήμερα διατηρώντας την ανωνυμία του ότι το “100%” των σημαντικότερων ζητημάτων επιλύθηκε και τα δύο στρατόπεδα έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας.
Ο Αϊμάλ Φαϊζί, ο εκπρόσωπος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας οριστικοποιήθηκε και είπε ότι θα υπογραφεί αύριο Κυριακή, την ίδια δηλαδή ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Αφγανιστάν
Δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αφγανιστάν: 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ
Σκληρότητα δίχως τέλος στο Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν απαγχόνισαν δημόσια πέντε ανθρώπους