Κόσμος

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Μας είχαν προειδοποιήσει ότι επίκειται επίθεση», δηλώνει Ελληνίδα κάτοικος Ιερουσαλήμ

Δεν σκέφτηκε να εγκαταλείψει το Ισραήλ παρά την επιδεινωση της εμπόλεμης κατάστασης, μετά και την επίθεση του Ιράν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου (13.04.2024).

«Δε σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή να φύγω από το Ισραήλ, τη χώρα μου, ούτε να εγκαταλείψω τα παιδιά μου μετά την επίθεση από το Ιράν», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (15.04.2024) στο Καλημέρα Ελλάδα, η Τζουλιάννα Πεσσάχ.

Η νηπιαγωγός και κάτοικος Ιερουσαλήμ Τζουλιάννα Πεσσάχ, ανέφερε πως ήδη από την περασμένη Πέμπτη το Ιράν ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 48ώρες θα επιτεθεί στο Ισραήλ. «Οι Αρχές μας ζήτησαν να είμαστε σε ετοιμότητα, να προμηθευτούμε ξηρά τροφή και νερό και να είμαστε κοντά στα καταφύγια».

Σύμφωνα με την ίδια, την ημέρα πριν την επίθεση, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μεχρι το βράδυ, η ζωή κυλούσε φυσιολογικά.

«Σχεδόν σε όλα τα σπίτια υπάρχουν κοντά καταφύγια. Είμαστε σε ετοιμότητα από τις 7 Οκτωβρίου…», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «η ζωή επανήλθε χθες στην καθημερινότητητά της, στη ρουτίνα της εκτός από τα σχολεία, αλλά σήμερα το πρωί θα ανοίξουν κανονικά. Είναι ενθαρρυντικό ότι επανερχόμαστε στην καθημερινότητα…», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ διατάζει τον IDF να κατεδαφίσει σπίτια και να καταστρέψει όλες τις γέφυρες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου
Ο IDF λέει ότι οι στρατιώτες του πραγματοποιούν χερσαίους ελιγμούς και στοχευμένες επιδρομές σε μαχητές της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων στον νότιο Λίβανο
Μεγάλο σύννεφο καπνού μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μια γέφυρα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής σύγκρουσης με το Ιράν, κοντά στο Κασμίγιε του Λιβάνου
Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη - Δύο σοβαρά τραυματίες και 70 προληπτικές εκκενώσεις
Από την έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου και την επακόλουθη κατάρρευση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από συντρίμμια
Ρώμη