Κόσμος

Επίθεση στη Βιέννη: Πέντε μοναχοί τραυματίστηκαν στη ληστεία στην καθολική εκκλησία!

Επίθεση στη Βιέννη με 5 μοναχούς να έχουν τραυματιστεί - ένας σοβαρά - στην ένοπλη ληστεία στην καθολική εκκλησία, το απόγευμα της Πέμπτης (27.12.2018).

Η επίθεση στην εκκλησία στη Βιέννη έγινε περίπου στις 13:30, τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας) όταν δύο δράστες έδεσαν τους μοναχούς και τους κράτησαν για περίπου τρεις ώρες ομήρους μέσα στον ιερό ναό, πριν διαφύγουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ – ΜΠΕ στη Βιέννη, οι δράστες ξυλοκόπησαν τους μοναχούς, ενώ η αστυνομία δεν ανέφερε ότι οι ληστές έφεραν οπλισμό.

Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17.

“Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα”, ανέφερε η αστυνομία, που έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Νωρίτερα, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου ( σ.σ. σήμερα εορτάζει) στη Βιέννη εκκενώθηκε για περίπου μια ώρα έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

Οι δράστες αφαίρεσαν μετρητά και όσα αντικείμενα αξίας βρήκαν μπροστά τους, ενώ άρπαξαν και κοσμήματα από τα θύματα.

Vienna

Vienna

Vienna

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3