Κόσμος

Ο Τραμπ κατηγόρησε το καθεστώς της Τεχεράνης για την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στο νότιο Ιράν

Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας

Το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης κατηγόρησε με δηλώσεις του αργά το βράδυ του Σαββάτου (07.03.2026) ο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση σε δημοτικό σχολείο στο νότιο Ιράν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 168 παιδιά και 14 δασκάλους.

«Με βάση αυτά που είδα, αυτό έγινε από το Ιράν», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Air Force One, χθες Σάββατο σε σχέση με τον βομβαρδισμό της 28ης Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα του πολέμου.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του Προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε αντίθεση με αναλύσεις διεθνών μέσων ενημέρωσης και ειδικών που υποστηρίζουν ότι ο αμερικανικός στρατός ήταν πιθανότατα αυτός που εξαπέλυσε το χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές του Ιράν έδωσαν νωρίτερα το Σάββατο φωτογραφία, που – σύμφωνα με την Τεχεράνη – απεικονίζει τα θύματα της φονικής έκρηξης στο σχολείο της πόλης Μινάμπ.

Οι αρμόδιες ιρανικές υπηρεσίες αποδίδουν την επίθεση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό συνδέεται με τη γενικότερη στρατιωτική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας.

Τα θύματα του βομβαρδισμού σε σχολείο του Ιράν
Τα θύματα του βομβαρδισμού σε σχολείο του Ιράν / πηγή φωτογραφίας X

Τέλος, στις δηλώσεις που έκανε χθες μέσα στο αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η Ρωσία βοηθά την Τεχεράνη, καθώς και ότι δεν επιθυμεί οι Κούρδοι «να εισβάλουν» στο Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ